
Použil jsem funkci odloženého startu za 8 hodin, tak abych měl teplý čerstvý chleba k snídani. Zavřel jsem pekárnu a šel spát. Ráno mě vzbudilo pípání pekárny a vůně upečeného chleba signalizující, že dílo je dokonáno. Z obavami jsem vypnul a otevřel pekárnu. Na první pohled se chleba zdál celkem v pořádku, jen byl v jedné části maličko propadnutý. To může být možná způsobeno větším množstvím vody. Počkal jsem 15 minut a vyklopil jsem chleba z pečící formy. Vytáhl jsem míchací metlu pomocí přiloženého háčku - šlo to kupodivu dobře. Nakrájel jsem chleba a ochutnal - dobrééé. I dalším členům domácnosti chleba chutnal. Konečně jsem si oddychl a jsem rád, že jsem se nenechal manželkou zvyklat a pekárnu jsem koupil, i přej její počáteční nedůvěru v takovéto "strojky" :o) O víkendu asi zkusím mazanec - vánočkové těsto od Labety nebo nějaký další chléb.
Žádné komentáře:
Okomentovat